Cokoliv...nebo-li o všem...

Průvodce po kolejišti :o)

1. 4. 2009 11:59
Rubrika: K zamyšlení

 

Dcerka s manželem byli jedno sobotní odpoledne na stálé výstavě vláčků v Modelovém světě, a aby mi to nebylo líto … že jsem tam nebyla … donesli mi odtamtud letáček s obrázky, ale hlavně s tímto super článkem-průvodcem (autorovi posílám poděkování…je to fakt super upoutávka a určitě brzy výstavu navštívím :o)

Průvodce po kolejišti

Začátek prohlídky je v zábavním parku s velkým množstvím figurek, z nichž nejzajímavější jsou klauni, polykač ohně a mečů, cvičené opičky, chodci na chůdách… U vchodu do zábavního parku nabízí zmrzlinář za směšných 100 korun (blázen). Na tržnici je plno lidí nakupujících mrkev, brambory, jahody… Na oběd můžete zajít do občerstvení „U TOPINKY“ nebo do hospody „U ICHTYLA“. Po vydatném obědě je nasnadě návštěva sekáče (hned vedle hospody) nebo keramiky, jejíž vedoucí František Hrneček, Vás rád obslouží. K večeři Vám chutné pečivo nabídne pekařství „ROHLÍČEK“ (rohlíčky jsou dnes obzvláště vypečené). Bouřlivý večer zažijete v baru „U KARLA“. V případě nevolnosti nebo vyčerpání Vás rádi ošetří v moderní nemocnici se špičkovým personálem (většinou se jedná o samouky). Pokud přežijete, stanete se maskotem nemocnice. Naproti nemocnice probíhá svatební obřad. Naši novomanželé můžou své budoucí děti zapsat do špičkově vybavené žluté školy na jejímž tenisovém kurtu probíhá turnaj „O POHÁR ŠÍLENÉHO TENISTY“. Pokud byste u tenisu zestárli, můžete své nebohé tělo složit v zeleném penzionu pro seniory.

Z výšin městečka se přesuneme k osobnímu nádraží na jehož zaplněných nástupištích probíhá celá řada zajímavostí. Úplně nalevo je vedena žhavá diskuse pankáčů a skinheadů za asistence policie. To bude mela!!! Pány, sedící na lavičkách opodál, konflikt nijak nezajímá a bedlivě naslouchají svému předákovi, který chystá stávku za delší pracovní týden (už mu to leze na mozek a skončí společně se zmrzlinářem u docenta Chocholouška).

Stávka autorizovaného prodejce vozů MERCEDES-BENZ začíná nabírat pořádných obrátek. Kromě výlohy do které brzy přiletí dlažební kostka, to vypadá na pěknou bitku s příslušníky Světové policie. Jsou to pěkně drsní hoši, neboŤ každý večer trénují v hospodě „U ICHTYLA“. Ať se stane cokoli, tak požadavky stávkujících na odchod do důchodu ve 30-ti letech nebo 120 dnů placené dovolené zůstanou nevyslyšeny.

Na nákladním nádraží stojí za povšimnutí „KOVOVÝROBA KARAS A SYN“ založena roku 1912 a dodnes, světe div se, výborně prosperující. „DŘEVAŘSKÉ ZÁVODY“ nacházející se hned vedle, zásobují nábytkem celý parlament. Dřevo si berou z nedalekého lesa pod hradem a slibují, že za každý velký strom zasadí deset malých (hajný je veliká naivka, že jim to věří).

Stádo oveček čítající asi přesně 70 kusů včetně jedné ovce černé, si v klidu spásá čerstvou zelenou travičku. Nahoře ve zřícenině si místní strašidlo, Potrhlá Berta, připravuje večerní vystoupení (není sice už úplně fit, ono taky v 355 letech se není čemu divit). Její seschlé hnáty postraší snad jen batole.

U kovárny v blízkosti řeky spatříte stádo krav s opravdovými unikáty. Fialově flekatou krávu MILKU (nejedná se o vaši nepříjemnou sousedku) a Světovou raritu krávu s červenými fleky tzv. MALBORKU (no jo, kouřit se nevyplácí).

Naši těžce pracující si zasloužené chvíle volna užívají u řeky v kempu „U SESCHLÉ VOCHOMURKY“. Nic jim neschází, tu méně či více zelených párků je dostatek, takže večer bude jistě zábavný. Mladý kytarista vyznává svou nehynoucí lásku mladé dívce vystupující z vody (je to k neuvěření, ona je úplně nahá). Není se co divit, okus dál si spolek místních nudistů otevřel nudistickou pláž. Vysloužilý mořský vlk si otevřel půjčovnu loděk s příznačným názvem „U PONORKY“. Největší senzací je však přistání létajícího talíře tzv. UFA na hladině křišťálově čisté říčky „BAŽINY“. Podle zpravodaje UFINA ZUŘIVÉHO přistáli v blíže nespecifikovaný den a hned způsobili velkou senzaci a řadu problémů. Na mostě u BAŽINY museli zasahovat dobrovolní zdravotníci z jednotky „SMRT NA DOSAH“ poté, co byli přivolání k muži, jež utrpěl panický záchvat vedoucí až ke krátkodobému bezvědomí. Byl převezen do místní nemocnice, čest jeho památce. Další odvážlivci vylezli na most a vyvěsili transparent „VÍTÁME NÁVŠTĚVNÍKY Z KOSMU“. Místní ochotnický spolek „DĚRAVÁ OPONA“ se oblékl do historických kostýmů a uniforem, aby se zúčastnili slavnostního přivítání mimozemšŤanů.

Na vrchol MAGNETOVÉ HORY (výška 3,2 m nad zemí) Vás dopraví kabinková lanovka. Sjezd na lyžích z vrcholku stojí opravdu za to, zvláště v noci. Na svůj noční sjezd budete ještě dlouho v nemocnici vzpomínat. :o)

 

Za případné překlepy a nesmysly se omlouvám :)

Zobrazeno 971×

Komentáře

mikuleMai

A prosím kde je ta výstava?

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková